Workshops voor geïnteresseerden.


"Het licht in onze ogen is een weerspiegeling van de hoeveelheid licht in ons en een graadmeter voor de mate waarin wij congruentie en coherentie ervaren in het leven -  de graadmeter van onze bewustzijnstoestand. Als onze ogen er helder uitzien, wijst dat op een toestand van moeiteloosheid, stroming en levendigheid." 

Jacob Israel Liberman.


Naast leerzaam, leuk en verrassend zal de ééndaagse workshop je veel brengen op het gebied van groei en ontwikkeling. 

 

Bij aanvang van de workshop worden er foto's van je ogen gemaakt. Deze worden dan in de loop van de dag stapsgewijs besproken. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 

Korte beschrijving achtergrond en ontstaan van de Rayid irisanalyse en de grote verschillen met de iriscopie.
 
Hoofdstructuren: juweel, bloem, stroom en shaker. Je leert ze bij jezelf en anderen herkennen. De hoofdstructuren geven  je karakter weer. Ben je van nature een leider, kunstenaar, gevoelsmens, ondernemer, etc., etc. Je gaat zien welke invloed deze hoofdstructuren hebben op het dagelijkse leven en de keuzes die je maakt. Verder ga je inzien wat de signalen zijn die er op duiden dat je uit balans gaat en wat je kunt doen om dit weer op orde te krijgen. Ook leer je de wet van aantrekking van de tegenovergestelde structuren.  Lees meer bij hoofdstructuren.
 
Ringen: ring van harmonie, vrijheid, bestemming en vastberadenheid. Ook de ringen laten delen van je karakter zien. De ringen geven aan wat je natuurlijke reacties zijn op je omgeving. Ben je meer conflictmijdend, gaat het jou om rechtvaardigheid, ben je al op zoek naar je doel in het leven, etc. Je gaat deze ringen eenvoudig herkennen en daarmee begrijpen waarom jij anders op situaties reageert dan bv je familie, buur of vriend. Zeer verhelderend. Tegelijkertijd begrijp je hoe klachten zich kunnen gaan ontwikkelen in delen van je lichaam als je geen gehoor geeft aan de 'boodschap' van deze ringen. Lees meer bij ringen.
 
Introversie/ extraversie. In de iris kun je snel zien of je de neiging hebt introvert dan wel extrovert te zijn en hoe zich dat uit, hoe je erin vast kunt komen zitten en wat je kunt doen om daar weer uit te komen.
Constrictie en expansie: ons hele leven bestaat uit samentrekkende en uitgaande bewegingen. Dit zie je natuurlijk het beste bij de hartslag. Maar in alles herken je deze dynamiek. Ga je te lang door in bv de expansie dan zul je uitgeput raken en zal de natuur ervoor zorgen dat je weer naar de constrictie gaat (bv uitrusten, of bv de griep krijgen om gedwongen uit te rusten). Elke structuur in het oog heeft invloed op deze dynamiek en is erg goed te herkennen.
Angel Wings. Een prachtige en eenvoudige oefening die helpt om jezelf te balanceren.
 
Tijdens de workshop worden er aan de hand van foto's veel voorbeelden besproken.

 

Tijdens de workshop is er genoeg ruimte voor een persoonlijke vragen

 

Voor praktische informatie zie agenda.

 

 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.