Ring van harmonie

De ring van harmonie vinden we in alle leeftijdsgroepen. Mensen met de ring van harmonie hebben meestal hoge idealen en houden van orde. Als ze in balans zijn stralen ze harmonie uit en voelen zich op die manier betrokken binnen groepen. Ze brengen harmonie in wanordelijke situaties. In hun omgeving kunnen conflicten verdwijnen of verzachten. Ze streven naar saamhorigheid en beschermen van nature de zwakkeren onder ons.

 

Ze verlangen naar innerlijke rust, vrede, stabiliteit, harmonie en zuiverheid. Ze zien alle mensen als één grote familie.

 

Een valkuil is dat ze emotionele 'stofzuigers' kunnen zijn, zeker als ze zich erg verbinden. Ze kunnen daarbij ook de verantwoordelijkheid gemakkelijk op zich nemen: het zgn. "witte bloedlichaampjesbewustzijn". 

Als ze teveel met deze op zich goede kwaliteiten bezig zijn, kunnen ze daar erg van uitgeput raken. Dat is wat je ook erg vaak ziet in de praktijk: mensen met een ring van harmonie die  met oververmoeidheidsklachten komen. Het gevoel daarbij kan dan zijn dat ze zich gebruikt voelen en zich vrijwillig terugtrekken. Dat kan weer leiden tot schuldgevoel.

 

Bijzonder is het dat mensen met deze ring erg gevoelig zijn voor aardstralen, geopatische belasting en magnetische velden. Het ontstoren van huizen, werkplekken en elektrische apparatuur is vaak een goed advies.

 

Het is goed voor ze om te kijken naar oplossingen en mogelijkheden in plaats van problemen. Eigenlijk stralen ze van zichzelf harmonie uit als ze in balans zijn. Dus als ze goed voor zichzelf zorgen gebeurt dat waar ze zich voor in zetten ook vanzelf en hoeven ze zich niet echt in te spannen. Rustnemen (meer dan mensen die deze ring niet hebben) is daarbij belangrijk. Realiseren dat dat goed is en niets te maken heeft met luiheid helpt hier bij.

 

Er is nog zoveel meer te vertellen over deze structuren. Veel staat beschreven in het boekje van Denny Johnson of volg een van onze workshops.


Voorbeeld 1.

Hier zie je aan de buitenrand, met name aan de linkerzijde van de foto, deze witte stippen, de zgn. noxen. Binnen de Rayid is een ring lang niet altijd helemaal rond. Ook een gedeeltelijke ring geeft de karaktertrekken zoals boven beschreven. Het kan zijn dat de intensiteit bij een gedeeltelijke ring minder is, maar dat de harmonie zich richt op het gedeelte waar de posities zich bevinden (zie verder).

Voorbeeld 2.

Hier zie je dat de ring nagenoeg helemaal rond gaat.  De noxen liggen soms tegen elkaar aan, wat nog meer de ringvorm accentueert. Als je goed kijkt zie je een tweede ring op enkele mm van de pupil. Ze liggen op de ring van expressie en zijn niet zo talrijk als de buitenste ring. Ook hier valt veel over te vertellen. In de klassieke iriscopie wordt deze ring de hydrogene constitutie genoemd. Daar zit het woord hydros in: water. Water drinken is erg belangrijk voor deze mensen.

Voorbeeld 3.

Hier zie je duidelijk dat er losse noxen versmolten zijn. Wat ook opvalt is dat er kleurverschillen zijn tussen de verschillende stippen. Sommige lichten op, andere zijn vaag wit tot gelig. Tijdens nascholingen gaan we hier dieper op in.

Ook zie je in dit oog dat aan de buitenzijde de ring van harmonie gecombineerd is met de ring van bestemming. Het gecombineerd voorkomen van ringen zie je vaker. Bij deze combinatie versterken ze elkaar in het verlangen naar harmonie en toewijding. Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.