Bloem vervolg

In de irissen van 'bloemen' zien we openingen in het irisblad. Deze duiden niet op aandoeningen. Ze geven aan dat de persoon een gevoelsmens is. Ze ervaren het leven via gemoed en emotie. Deze emoties kunnen ze op allerlei manieren naar buiten brengen, maar creativiteit speelt daar vaak, al dan niet professioneel, een grote rol bij. Het is voor bloemen belangrijk om deze creatieve stroom op gang te houden, anders 'verdrogen' ze. Bloemmensen reageren vaak onwillekeurig emotioneel op gebeurtenissen. Ze zijn levendig en expressief. Net als bloemen in de natuur snel reageren op omstandigheden van de omgeving, zijn ook bloemmensen meer wisselend in gedrag. Zij laten zich graag kleurrijk zien, maar zijn enorm teleurgesteld als ze niet de ondersteuning krijgen waar ze behoefte aan hebben. Het water voor bloemmensen is waardering en bevestiging van hun schoonheid. Ze horen graag van mensen ze van hun houden. Door een bloemmens afstandelijk en kritisch te benadering kan hun, van nature  aanwezige, onzekerheid erg vergroten en daardoor kunnen ze blokkeren. Het gevolg is dan dat ze of somber worden óf dat ze de andere (of de omstandigheden) de schuld geven van het 'falen'.

Buiten hun creatieve expressie zijn bloemen vaak gebaat bij ondersteuning in de structuur, bv financieel, dagplanning, etc. We zien dat ze graag in het 'nu' leven, daarin veranderlijk kunnen zijn. 

 

Bloemen voelen zich aangetrokken door juwelen. Zie hierover het hoofdstuk over relaties. Juwelen geven graag richting en zijn daardoor een steunpilaar voor de bloemen.

 

Door naar de linkerhersenhelft te gaan compenseren bloemen vaak traumatische emotionele gebeurtenissen of hun onzekerheid. Hierdoor lijken ze rationeel, terwijl dat eigenlijk een overlevingsstrategie is. 

 

Er is nog zoveel meer te vertellen over deze structuren. Veel staat beschreven in het boekje van Denny Johnson of volg een van onze workshops.Voorbeeld 1

Bij de pijl zien we een duidelijke opening in het irisblad. In dit oog zie je nog veel meer van dergelijke openingen, bloemen. Dit is een duidelijk voorbeeld, maar soms zie je slechts een of enkele openingen. Dan is de structuur vaak stroom-bloem. Zijn de bloemen gecombineerd met juwelen, dan noemen we dat shaker. Zie verder.

Voorbeeld 2

Ook hier zie je bij de pijlen bloemen. En ook zijn er nog meer door de iris verspreid. Leuk is te weten dat mensen met ronde bloemen, zoals bij de linker pijl, hun emoties en met name hun boosheid op een zachte manier brengen. Zin de bloemen meer spits  (zie voorbeeld 3 hiernaast) dan uiten de bloemen zich feller.

Voorbeeld 3

Hier zien we meerdere bloemen tegen de ring van expressie aan. Ook zie je dat de bloemen een meer spitse vorm hebben. In dit geval zien we ook veel stroomradiairen. Dat maakt deze persoon een stroom-bloem. Als je goed kijkt zie je ook nog wat lichte juwelen (iets over half zes en rond 10 uur). Dit wijst erop dat er lichte shaker eigenschappen bij deze persoon te ontdekken zijn. Zonder deze persoon te kennen zou je kunnen denken dat dit een creatieve geest is, die graag met mensen werkt en op kleine schaal onderneemt (bv ZZP'er).Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.