Eéndaagse workshops.


"Het licht in onze ogen is een weerspiegeling van de hoeveelheid licht in ons en een graadmeter voor de mate waarin wij congruentie en coherentie ervaren in het leven -  de graadmeter van onze bewustzijnstoestand. Als onze ogen er helder uitzien, wijst dat op een toestand van moeiteloosheid, stroming en levendigheid." 

Jacob Liberman.


 

 Workshop "spirituele iriscopie."

 

Tijdens de introductie workshop wordt de basis van de spirituele iriscopie wordt uitgebreid uitgelegd. Je leert de hoofdstructuren en hun eigenschappen onderscheiden en duiden. Ook komen ‘de ringen’ en introversie / extroversie aan bod. We zien de dynamiek van levensprocessen en ervaren welke invloed dat op ons heeft. Er worden veel dia’s vertoond.

We gaan zien hoe waar onze valkuilen liggen, wat onze talenten, eigenschappen, relaties met onze ouders en partners zijn en hoe we deze kunnen overstijgen om tot heelheid te komen.

Duidelijk wordt dan hoe we met deze inzichten ons pad van bestemming kunnen gaan lopen of verdiepen. We gaan meer in verbinding met de ziel leven en laten meer en meer onze onbewuste patronen los. Dat klinkt toch goed. De irissen zullen je verbazen!

Leuke oefeningen, die je eventueel thuis kunt voortzetten, ondersteunen de uitleg.

De praktijk wordt geoefend als we in de middag irisfoto’s van de deelnemers gaan bespreken. De foto’s worden bij aanvang van de dag genomen.

Met zijn 25 jaar ervaring als therapeut en docent is de workshop in goede handen van Hans Thijssen, natuurgeneeskundige, acupuncturist en gespecialiseerd in de spirituele iriscopie.

Bij aanvang van de workshop worden er foto's van je ogen gemaakt. Deze worden dan in de loop van de dag stapsgewijs en integer besproken. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 

Korte beschrijving achtergrond en ontstaan van de Rayid irisanalyse en de grote verschillen met de iriscopie.
 
Hoofdstructuren: juweel, bloem, stroom en shaker. Je leert ze bij jezelf en anderen herkennen. De hoofdstructuren geven  je karakter weer. Ben je van nature een leider, kunstenaar, gevoelsmens, ondernemer, etc., etc. Je gaat zien welke invloed deze hoofdstructuren hebben op het dagelijkse leven en de keuzes die je maakt. Verder ga je inzien wat de signalen zijn die er op duiden dat je uit balans gaat en wat je kunt doen om dit weer op orde te krijgen. Ook leer je de wet van aantrekking van de tegenovergestelde structuren.  Lees meer bij hoofdstructuren.
 
Ringen: ring van harmonie, vrijheid, bestemming en vastberadenheid. Ook de ringen laten delen van je karakter zien. De ringen geven aan wat je natuurlijke reacties zijn op je omgeving. Ben je meer conflict mijdend, gaat het jou om rechtvaardigheid, ben je al op zoek naar je doel in het leven, etc. Je gaat deze ringen eenvoudig herkennen en daarmee begrijpen waarom jij anders op situaties reageert dan bv je familie, buur of vriend. Zeer verhelderend. Tegelijkertijd begrijp je hoe klachten zich kunnen gaan ontwikkelen in delen van je lichaam als je geen gehoor geeft aan de 'boodschap' van deze ringen. Lees meer bij ringen.
 
Introversie/ extraversie. In de iris kun je snel zien of je de neiging hebt introvert dan wel extrovert te zijn en hoe zich dat uit, hoe je erin vast kunt komen zitten en wat je kunt doen om daar weer uit te komen.
Constrictie en expansie: ons hele leven bestaat uit samentrekkende en uitgaande bewegingen. Dit zie je natuurlijk het beste bij de hartslag. Maar in alles herken je deze dynamiek. Ga je te lang door in bv de expansie dan zal je uitgeput raken en zal de natuur ervoor zorgen dat je weer naar de constrictie gaat (bv uitrusten, of bv de griep krijgen om gedwongen uit te rusten). Elke structuur in het oog heeft invloed op deze dynamiek en is erg goed te herkennen.
Angel Wings. Een prachtige en eenvoudige oefening die helpt om jezelf te balanceren.
  

Tijdens de workshop is er genoeg ruimte voor een persoonlijke vragen

 

De foto's van je irissen zijn in de prijs van de workshop inbegrepen. Na een workshop kan een loepje aangeschaft worden voor ongeveer € 15,00.

 

Tijd:  10.00 - 17.00 uur

 

Bijdrage: € 95,- 

 

Er staan ééndaagse workshops gepland op:

  • 19 januari 2024 in Zaltbommel
  • 9 maart 2024 in Almere

 Voor praktische informatie zie agenda.

 


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.