Ring van vrijheid, ring van gelijkwaardigheid.

Ook deze ring is bij de geboorte al zichtbaar. Opmerkelijk is dat tegenwoordig bij veel baby's deze ring gevonden wordt, terwijl ze bij de oudere generatie boven de 60 nauwelijks voorkomt. Dit komt niet dat de ring in de loop der jaren verdwijnt. Dat is niet het geval. Het lijkt iets te maken te hebben met het veranderende karakter van de nieuwe generaties.

 

De naam is oorspronkelijk ring van vrijheid. Veel mensen denken dat deze mensen vrij willen zijn en zich niet willen binden. Dat is niet helemaal de kern. Ik vind de naam ring van gelijkwaardigheid ook een mooie naam. De mensen met deze ring willen vanuit gelijkwaardigheid met andere mensen omgaan, ongeacht hun functie of achtergrond. Dat betekent ook vrijheid, maar dan in de betekenis van los van de hiërarchie. Omdat we deze ring steeds meer zien bij jonge mensen, kan dat verklaren waarom er zoveel heilige huisjes omver geworpen worden, met als doel een gelijkwaardigere maatschappij te krijgen. De toekomst zal het leren.

 

Mensen met deze ring zijn prestatie gericht, voortdurend bezig, gedreven en kunnen enigszins gejaagd zijn. Neiging tot perfectionisme zien we vaak. Zeer opvallend is dat ze moeite hebben met compromissen: wat niet werkt wordt teniet gedaan. Is er sprake van ongelijkwaardigheid of gebrek aan respect, dan moet dat veranderen of het leidt tot een breuk.

 

Ze verlangen naar liefde en genegenheid, waarbij de 'waarheid' een belangrijk element is. Ze kennen een sterk innerlijk weten, dat vaak spanning geeft met de sociale programmering. Ze hebben een hekel aan protocollen. 

 

In veel aspecten zijn ze eigenlijk de tegenpoelen van de ring van harmonie, die bv. koste wat kost structuren in stand willen houden om de lieve vrede te bewaren.

 

Er is nog zoveel meer te vertellen over deze structuren. Veel staat beschreven in het boekje van Denny Johnson of volg een van onze workshops.Voorbeeld 1.

Bij deze foto zie je de ringen erg duidelijk. Ze lichten op door het gebruikte flitslicht. Maar ze zijn vaak al met het blote oog te zien, zelf zonder loepje. Je kunt ook zien dat de ringen op sommige plaatsen onderbroken zijn. Een voorbeeld daarvan zie je op 10 uur. Twee delen van de ring overlappen elkaar eigenlijk, met een kleine opening er tussen in. In de klassieke iriscopie noemen ze deze ringen 'krampringen'. Ik vind dat niet zo'n geweldige naam, omdat het op klachten duidt die de persoon nooit hoeft te krijgen. Het is wel zo dat als iemand met deze ringen uit balans is, de kans op krampen vergroot is. De krampen vinden dan vaak plaats, daar waar de ring onderbroken is.

Voorbeeld 2.

Hier zie je de ringen nog eens, maar dan uitvergroot. Ook zie een kleine onderbreking bij de bovenste ring. Zoals je al weet lopen de ringen circulair parallel aan de rand van de iris en pupil. Je ziet vaak bij mensen met de ringen van vrijheid ook de zgn. solarstralen. Dat zijn die groeven die van de pupil richting irisrand lopen. op deze foto beginnen ze aan de rand van ring van expressie en lopen ze tot ongeveer de helft van de iris door. Ze kunnen ook beginnen in de zone net om de pupil heen en doorlopen tot aan de uiterste rand van de iris.  

Voorbeeld 3.

Ook hier weer ringen van vrijheid en solarstralen. Deze solarstralen lopen vanaf de pupil. het mooie aan de methode van de Rayid irisanalyse is dat je gaat combineren van dat wat je ziet. Benoem bv de hoofdstructuur, de gecombineerde structuur, introversie / extroversie. Deze en nog andere factoren geven een duidelijk beeld van de persoon en zijn pad. In dit geval is het stroom-bloem (veel stroom met 'n klein bloemetje, introversie en ring van vrijheid.  Stroom bloemen zijn vaak zachtaardig, en door de introversie zal deze persoon zich niet zo snel uiten. Echter de ring van vrijheid geeft duidelijke meningen en een bepaalde rusteloosheid.Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.