Tweedaagse masterclass voor professionals.

 

Verrijk je praktijk  / werk met de tweedaagse complementaire iriscopie voor professionals.

 

 

De tweedaagse masterclass voor professionals geeft je een goede, indruk van de complementaire iriscopie én deze toe te passen in je praktijk als een krachtige pijler . Je leert   

  • de hoofdstructuren,
  • de gecombineerde structuren, 
  • de ringen
  • introvert vs. extrovert herkennen in de irissen
  • hersenhelftdominantie
  • introductie tot de posities

De nascholing is erg praktisch. We kijken in elkaars ogen en er worden veel dia's getoond met uitleg over de specifieke adviezen die je kunt geven aan de betreffende persoon.

 

Het grote verschil met een workshop voor geïnteresseerden is dat er veel meer cliënt gericht gewerkt wordt en dat er therapeutische interventies besproken worden.

 

Verder oefenen we een bewegingsvorm die voor alle structuren erg balancerend is, de zgn. 'Angel Wings'

 

Je leert begrijpen hoe mensen reageren op hun omgeving, wat hun drijfveren zijn, welk werk bijvoorbeeld bij iemand past. Plechtig gezegd: wat het pad van de ziel is, waar de persoon naar toe getrokken wordt om balans in zichzelf en met de buitenwereld te vinden. En hoe 'uitdagingen' tot een verrijking kunnen leiden. 

 

Je krijgt inzicht in hoe klachten kunnen ontstaan en hoe iemand zichzelf in balans kan brengen. Ook wordt er in gegaan op de dynamiek in relaties.

 

Bij aanvang van de workshop worden er foto's van je ogen gemaakt. Deze worden dan in de loop van de dagen stapsgewijs besproken. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 

Korte beschrijving achtergrond en ontstaan van de Rayid irisanalyse en de grote verschillen met de iriscopie.
 
Hoofdstructuren: juweel, bloem, stroom en shaker. Je leert ze bij jezelf en anderen herkennen. De hoofdstructuren geven  je karakter weer. Ben je van nature een leider, kunstenaar, gevoelsmens, ondernemer, etc., etc. Je gaat zien welke invloed deze hoofdstructuren hebben op het dagelijkse leven en de keuzes die je maakt. Verder ga je inzien wat de signalen zijn die er op duiden dat je uit balans gaat en wat je kunt doen om dit weer op orde te krijgen. Ook leer je de wet van aantrekking van de tegenovergestelde structuren.  Lees meer bij hoofdstructuren. In het verlengde liggen de gecombineerde structuren, zoals stroom-juweel en stroom-bloem.
 
Ringen: ring van harmonie, vrijheid, bestemming en vastberadenheid. Ook de ringen laten delen van je karakter zien. De ringen geven aan wat je natuurlijke reacties zijn op je omgeving. Ben je meer conflictvermijdend, gaat het jou om rechtvaardigheid, ben je al op zoek naar je doel in het leven, etc. Je gaat deze ringen eenvoudig herkennen en daarmee begrijpen waarom jij anders op situaties reageert dan bv je familie, buur of vriend. Zeer verhelderend. Tegelijkertijd begrijp je hoe klachten zich zouden kunnen gaan ontwikkelen in delen van je lichaam als je geen gehoor geeft aan de 'boodschap' van deze ringen. Lees meer bij ringen.
 
Introversie/ extraversie. In de iris kun je snel zien of je de neiging hebt introvert dan wel extrovert te zijn en hoe zich dat uit, hoe je erin vast kunt komen zitten en wat je kunt doen om daar weer uit te komen.
Constrictie en expansie: ons hele leven bestaat uit samentrekkende en uitgaande bewegingen. Dit zie je natuurlijk het beste bij de hartslag. Maar in alles herken je deze dynamiek. Ga je te lang door in bv de expansie dan zul je uitgeput raken en zal de natuur ervoor zorgen dat je weer naar de constrictie gaat (bv uitrusten, of bv de griep krijgen om gedwongen uit te rusten). Elke structuur in het oog heeft invloed op deze dynamiek en is erg goed te herkennen.
Angel Wings. Een prachtige en eenvoudige oefening die helpt om jezelf te balanceren.
Na de workshop kun je bij jezelf en je cliënten de hoofdlijnen herkennen en aan de hand hiervan adviezen geven.

 

Tijdens de tweede dag leer je werken met hersendominantie en deze balanceren.

 

Erg interessant zijn de irisposities welke levensthema's in de iris weergeven. De locaties waar zich tekens in de iris bevinden, vertellen ons welke thema's we in het leven tegenkomen en hoe we ermee om kunnen gaan. Een zeer geliefd thema bij de deelnemers en clienten. We gaan kennismaken hoe we dysbalansen kunnen herstellen middels therapeutische interventies. In de eventueel hierna te volgen masteropleiding wordt hier erg veel aandacht aan besteed. 

 

Weg komen tot herstel: De complementaire iriscopie kent een prachtig en krachtig overzicht over de stadia die je bewandelt om tot volledig herstel te komen. We leren deze te plaatsen op het proces waar de cliënt zich bevindt en kunnen dan adviezen geven over de volgende stappen die er gemaakt kunnen worden. Ook hiervan krijg je een mooie introductie.
 
Tijdens de workshop worden er aan de hand van foto's veel voorbeelden besproken.

 

Doelstelling:

  

Na de workshop kun je bij jezelf en je cliënten de hoofdlijnen herkennen en aan de hand hiervan adviezen geven en krijg je het certificaat 'leerling complementaire iriscopie'.

 

Toelatingseisen:

 

Professionals die zelfstandig werken in de gezondheidszorg zoals therapeuten, coaches, artsen, acupuncturisten, etc.

 

Accreditatie:

 

De workshop is op HBO niveau (accreditatie wordt aangevraagd bij de LVNT (4 dagdelen algemeen) en NWP (8 punten)).

 

Data en bijdrage:

 

Kijk voor data in agenda.

       

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.